Årets nollfelsaktör

Varbergshus har tilldelats den åtråvärda utmärkelsen husbranschens bästa nollfelsaktör. Det tillkännagavs under Gar-Bo-dagen 3 december 2020.

Årets nollfelsaktör premierar det husföretag som under året haft flest hus som slutbesiktigats utan anmärkningar, så kallade nollfelshus. Ett ständigt fokus på förbättringar och kvalitet är några av byggstenarna som ligger till grund för vinsten.

– Vi är glada och stolta över att vara årets bästa nollfelsaktör. Det är ett kvitto på ett fantastiskt engagemang från alla våra medarbetare och entreprenörer och på att vi har fokus på kvalitet i hela byggprocessen. Men att vi har vunnit betyder inte att vi slår oss till ro. Det ligger i vårt DNA att ständigt förenkla och förbättra, säger Peter Mossbrant, vd på Derome Hus där Varbergshus ingår.

varbergshus_dnät.jpg

MOTIVERING:

”Årets nollfelsaktör har genom ett mycket målmedvetet, konsekvent och systematiskt kvalitetsarbete arbetat för att leverera hus med noll fel vid slutbesiktning. Genom att skapa ett tydligt lärande och därmed förbättringsarbete i organisationen har de lyckats med att leverera en nollfelsprodukt till sina kunder. Företaget har stort fokus på kvalitetsfrågor genom hela byggprocessen.”

TRYGGHET FÖR KUNDERNA

Varbergshus ingår i Derome, Sveriges största familjeägda träindustri med verksamhet inom kedjan från skog till färdigt hus. Här finns en gedigen erfarenhet av att utveckla hållbara bostäder i trä och en ständig ambition att utveckla företaget i samverkan med kunder, entreprenörer och medarbetare.

– Att bygga starka relationer och jobba nära våra entreprenörer och samarbetspartners är avgörande för att säkerställa en hög kvalitet och ett ökat lärande. Vårt fokus på att leverera nollfelsbesiktningar gynnar alla som är involverade i husbygget och inte minst våra slutkunder säger Lars Persson, divisionschef på Varbergshus.

DELAD KUNSKAP OCH GLÄDJE

Det är dubbel glädje inom Derome eftersom utmärkelsen delas av Derome Bostad och Varbergshus. Det finns goda möjligheter till kunskapsutbyte och att dra nytta av varandras styrkor.

– Vi är olika bolag och varumärken, men jobbar tätt ihop berättar Örjan Jonsson, divisionschef inom Derome Bostad. Vi har en prestigelös och nyfiken kultur – också med visst inslag av tävlingsinstinkt – och det bidrar till att vi delar kunskap och erfarenheter för att lära av varandra.

GAR-BO LYFTER BRANSCHINITIATIV

Utmärkelsen årets nollfelsaktör är en del av ett årligt event där försäkrings- och tjänsteföretaget Gar-Bo uppmärksammar initiativ i branschen som bidrar till en bättre kvalitet inom byggbranschen.

– Vår målsättning med eventet är att uppmärksamma initiativ som bidrar och leder till bättre kvalitet i branschen. Vi hoppas att alla deltagare har blivit inspirerade i någon form och tagit med sig någon del hem till sin organisation för att tillämpa där, säger Anders Gistrand, Försäljnings- och marknadschef på Gar-Bo.

Läs mer på Gar-Bos hemsida >>