Lantlig känsla nära Falkenberg

Vid foten av Tröingeberg, bland böljande ängar och hagar, ligger Falkenbergs nya stadsdel Tröinge Ängar. Här är småstadskänslan påtaglig, samtidigt som hav och natur ligger på ett bekvämt avstånd. Efter att i många år ha bott i en fastighet mitt i skogen, är det nu här i den vackra, natursköna miljön som Maj-Lis och Sven-Olof har skapat sitt vardagliga lugn.

Från entrén erbjuds fri sikt genom huset mot tomten på baksidan, och blicken landar direkt på en björkdunge som står strax  bakom parets gärdsgård. Genom den öppna altandörren hörs fågelkvitter. 

- Ja, här har vi en lantlig känsla, trots att vi bor mitt i ett bostadsområde, bekräftar Maj-Lis. Vi har verkligen hittat hem!

På 1970-talet byggde paret ett hus i närheten av Sven-Olofs föräldrahem. Där växte de fyra barnen upp och allt eftersom familjen blev större, förändrades huset.

- Vi funderade nog inte så mycket på framtiden när vi byggde det huset, erkänner Sven-Olof. Denna gång har vi tänkt mer långsiktigt och planerat väl kring funktion och utseende. Huset ska hålla i flera år och i livets olika skeden.

- Ja, det ska vara bekvämt och passa oss två, men även finnas plats för barn och barnbarn när de hälsar på, fyller Maj-Lis i. Sovrummen är därför fler och större än vad vi egentligen behöver, för vi vill att familjen ska känna sig välkommen – och att huset ska kunna passa en barnfamilj den dagen vi inte längre bor kvar.

Flerårig tankeprocess ledde fram till nybygge med Varbergshus. De började då gå runt på flera villavisningar och besökte även Husknuten i Göteborg, för att bilda sig en uppfattning av vad de var ute efter.

- Valet föll på Varbergshus då vi tilltalades av den lokala anknytningen. Vi hade hört mycket positivt från andra om Varberghus.

20160817_Varbergs-Hus-80.jpg

Vänta medans inspirationsbilderna laddas!