Bytte sekelskifteslägenhet mot modern lada

Längst ut i Hjuvik, Torslanda - nästan där vägen tar slut och färjorna ut till Göteborgs norra skärgård avgår - bor Henrik och Emma med sina tre söner Julius, Adrian och August. En kort promenad från havet med härlig natur, friska vindar och salta bad ligger deras egenritade röda villa, som med sin färg och arkitektur bryter av mot många av de andra husen i området.

Huset ger ett strikt intryck, klätt med stående panel och stora fönster som bryter av fasaden. Samtidigt känns det ombonat där det ligger placerat mellan en lummig häck och en liten mur med sittbänkar. Direkt när man stiger in genom entrén möts man av ljuset som strilar in från fönsterpartiet i vardagsrummet rakt över hallen. Var man än står i huset är det fritt för ljuset att flöda.

Från början var de oerhört säkra på att de skulle bygga nytt hus med totalentreprenad.

- Jag har jobbat väldigt mycket i projekt och vet hur mycket jobb det är att få alla delar att klaffa, säger Henrik. Vi ville inte ha det ansvaret och stå med hela risken. De tog in offerter från tre olika leverantörer.

Det som verkligen vägde för Varbergshus fördel var totalentreprenaden. För Henrik var även placeringen av fönstren något som gjorde att valet föll på Varbergshus. Här sätts de väldigt långt ut i fasaden och förutom att det är estetiskt tilltalande, får man större ljusinsläpp samt bredare fönsternischer.

20160706_VbgHus-70.jpg

Vänta medans inspirationsbilderna laddas!