Välplanerat med kloka lösningar

I det idylliska bostadsområdet Göingegården, med närhet till Varberg, havet och naturen, bor familjen Östby Ericson i sin vita enplansvilla. Här finns plats för de tre barnen och en öppen yta för umgänge, och tillsammans med trädgården skapas en helhet som harmonierar fint tillsammans.

Strax norr om Varberg ligger stadsdelen Göingegården. Tidigare fanns där en stor äppelodling, men på senare år har området vuxit och utvecklats till något helt nytt – ett gemytligt bostadsområde med närhet till staden, havet och naturen. Idag samsas där hyres- och bostadsrätter med radhus och lösvirkesvillor, men det går fortfarande att se minnen från dåtidens fruktodlingar. Än idag finns både äppellund och olika sorters äppelträd bevarade runtomkring i kvarteren. Anders och Therése bodde tidigare i en hyreslägenhet på Göingegården. De trivdes bra i området och hade egentligen inga direkta planer på att flytta på sig. Det var först när familjen i lägenheten bredvid började bygga hus lite längre bort på Göingegården som paret själva började lockas av tanken.

Paret valde att bygga ett av Varbergshus mest populära idéhus, Skäret från BoSmart-serien, ett enplanshus med sex rum smart placerade på en relativt liten yta. 

- Vi kände att det var ett välplanerat hus med kloka lösningar och gjorde därför endast några få mindre förändringar på  runddesignen, minns Anders.

- Ja, det kändes som ett väldigt kostnadseffektivt hus, med bra utförande till ett fördelaktigt pris, menar Therése.

Från den ursprungliga planlösningen tog de bland annat bort väggen mellan matplats och vardagsrum, vilket gjorde att de fick en stor, öppen yta i hjärtat av huset.

- Denna plats är helt klart det bästa med vårt hem, intygar de båda.

Tack vare totalentreprenad var Varbergshus med hela vägen och familjen hade tät kontakt med såväl projektledare som materialvalsrådgivare.

- Jag har väldigt stor respekt för projektledare och vet vilket stort ansvar de har. Det är tufft att få ihop allt, men det kändes som det över lag flöt på bra, berättar Anders och konstaterar:

- Vi kunde flytta in en halv månad före beräknat inflyttningsdatum, så det måste vi ju vara nöjda med. Och huset blev som vi önskade!

vbgsommardel3-123.jpg

Vänta medans inspirationsbilderna laddas!