Närbild på familjen i Villa V19081

Familjen Kleihs

Christian 36, Sandra 35 och Ludwig 1,5

ORT: Varberg
INFLYTT: Oktober 2020
HUSTYP: Helt kundanpassat 
ANTAL RUM: 3 rum & kök

BOAREA: 145,1 kvm

 

INSTAGRAM: @villakleihs

En fantastisk husresa

Familjen Kleihs hittade tillslut den perfekta tomten efter lång tids letande. De hittade hem på en tomt i Trönningeby strax norr om Varberg. Här har de förverkligat sin husdröm tillsammans med oss på Varbergshus.

-    Vi visste redan från början att vi ville bygga ett hus i lösvirke för att få det precis så som vi vill ha det. Vi har därför inte utgått från någon specifik husmodell utan tagit inspiration från flera olika hus. När vi träffade hussäljaren Josefine visste vi egentligen bara att vi ville ha en öppen planlösning i kök- och vardagsrumsdelen med högt i tak och mycket ljusinsläpp, så på den vägen är det. Det var också en rolig och spännande process att tillsammans med Varbergshus få sätta ihop sitt alldeles eget hus som inte är likt något annat!


Familjen tycker att det varit otroligt roligt att bygga hus, men det är också bitvis krävande. Det är många val som ska göras och många beslut att ta.

 

-    Man vill ju ha tänkt på allt och inte komma på saker i efterhand som man skulle gjort annorlunda. Men den känslan är nog dock ofrånkomlig, säger Sandra och skrattar.


Christian fyller i. 
-    Ja och i det stora hela är vi otroligt nöjda med allt, Varbergshus har varit väldigt proffsiga och tillmötesgående under resans gång. 


Familjen flyttade in i huset 2020 och har hunnit med en hel del sedan dess – fixat i ordning trädgård, byggt garage och inte minst boat in sig ordentligt i deras fina hus med alla val. 
 

Vi är glada för att vi slutligen bestämde oss för en tomt i ett bostadsområde. Det är härligt med grannar och den gemenskapen som blir när alla bygger nytt.
Familjen Kleihs

Hur gick det till när ni gjorde era tillval?

-    Vi insåg ganska fort att det som från början var budgeterat enligt produktionskostnadskalkylen inte skulle räcka för våra tillval. Vi har naturligtvis kompromissat och insett att vi inte kunde välja precis vad vi ville, men när vi tog chansen att bygga ett helt eget hus försökte vi att få med mycket av de saker som inte går (eller som är väldigt svåra) att komplettera eller justera i efterhand. Under byggprocessens gång justerade vi några saker, t.ex. färg på köksluckorna eftersom Marbodal släppte nya färger när vi redan valt kök och så slängde vi in ett extra fönster i sovrummet i sista sekund. De båda ändringarna är vi mycket och särskilt nöjda över idag!
 

Grönt kök från Marbodal med köksö i Villa V19081
Visualisering av vitt enplanshus med liggande panel. V19081 från Varbergshus

Hur kändes det att flytta in i ett helt nytt hus?

- Det var faktiskt en nervös känsla inför tillträdet till huset, hade allting blivit så bra som vi förväntat oss? Samma sekund som vi klev in i huset så överträffades de redan höga förväntningarna, vi var väldigt nöjda med resultatet av alla våra val och det kändes direkt som hemma. Värst var ju såklart att göra första repan..!

Vad är ni mest nöjda med?

- Vi är nöjda med helhetsupplevelsen av att ha byggt vårt hus tillsammans med Varbergshus. Det är en kombination av en planlösning helt enligt våra önskemål och alla tillval vi hade möjligheten att göra, det tillsammans skapar vårt fina och härliga hem. 

Vardagsrum och matplats med tak upp i nock. V19081

Bilder