Bygg ett eget hus

Vi bygger lösvirkeshus i trä, det betyder att vi bygger ditt hus bräda för bräda, spik för spik efter dina önskemål och drömmar direkt på din tomt – till ett fast pris.

Våra hus byggs med totalentreprenad längs med västkusten, från Ale i norr till Höganäs i söder. Att bygga med totalentreprenad ger dig som kund trygghet, ditt hus byggs efter en tidplan och vi på Varbergshus är ansvariga under hela processen. Efter godkänd slutbesiktning är huset ditt!

 

Vi ingår i den starka koncernen Derome, Sveriges största familjeägda träindustri. Vår kedja, från skog till färdigt hus, är unik med mängder av fördelar. Den ger trygghet till kunder, medarbetare och samarbetspartners.  

Bygg ditt skräddarsydda hus tillsammans med oss! 

Vilka bo-hov har du?

Vi ritar unika hus varje dag. Du slipper tänka på krångliga detaljplaner och kluriga entreprenörutmaningar. Vi ansvarar för hela husprocessen och håller dig ständigt uppdaterad. Hur ser dina bo-hov ut? Kanske behöver huvudbyggnaden inte vara större än 100 kvm och du önskar en attefallare där vänner och familj känner sig hemma? Drömmer du om ett eget garage med förråd, eller kanske ett dubbelgarage? Vi löser allt som är konstruktionsmässigt genomförbart. Men vill du göra en del själv med ditt husbygge är vi flexibla även där.

 

Prata med våra experter på husdesign, våra säljare, så hjälper vi dig vidare med dina husdrömmar!

Fördelar med att bygga ett nytt hus

För oss är det en självklarhet varför du ska välja att bygga ett nytt hus. Men har du koll på fördelarna?

Med dagens höga elpriser får du som bor i nyproduktion mer pengar kvar i plånboken varje månad. Du som bor i ett nyproducerat hus blir inte bara mindre känslig mot svängningarna i elpriset utan kommer på sikt minska dina drifts- och underhållskostnader. Installerar du dessutom solpaneler på ditt hus kommer du ytterligare ner i driftskostnader och kan bli mer eller mindre självförsörjande. 

Du slipper även att betala fastighetsskatt de 15 första åren i ett nybyggt hus, vilket du med ett gammalt hus betalar 0,75% av fastighetens värde per år. 

 

*Enligt SCB förbrukar ett eluppvärmt standardhus ca 20 000 kWh varav ca 2/3 är uppvärmning.
* Räknat med 3 kr/kWh
- Kostnaderna är räknade inklusive moms

Exteriör bild av ett laserat kundunikt Varbergshus

Enkelt och tryggt

För oss är det viktigt att du som kund känner dig trygg i husprocessen. Att bygga totalentreprenad med oss betyder det att vi tar ansvar för ditt husbygge, från första leveransen till slutbesiktningen av ditt hus. Det innebär att du som kund kan luta dig tillbaka och att vi på Varbergshus åtar oss det praktiska och juridiska helhetsansvaret för att bygga ditt hus.

Från skog till färdigt hus

Varbergshus ingår i den starka koncernen Derome, Sveriges största familjeägda träindustri. Sedan 1946 har Derome byggt hus och har stått för ständig utveckling och kvalitet genom gediget hantverk i alla år. Trä är "den gröna tråden" i verksamheten när skog blir till trävaror, hus, byggkomponenter och bioenergi. Vi har verksamheter inom hela kedjan, från skog till färdigt hus. Med kedjan kan vi säkra hållbarhet, kvalitet, leveransförmåga, punktlighet och allt annat som handlar om goda leveranser.

Bild på virke i en hög

Ett skräddarsytt hem

Att bygga ett lösvirkeshus har många fördelar. En av dom är att du själv får vara med och bestämma utformningen på huset. Välj ett av våra idéhus eller anpassa det efter dina behov. Priset för ett hus behöver inte bli högre för att vi justerar en planlösning, till exempel kostar det i de flesta fall inte mer att flytta ett fönster eller en innervägg och tar du bort något material dras det av på totalsumman. Vi tar ingen extra kostnad för att rita om en planritning, tillsammans med dig ritar vi ett hus som passar dina önskemål och tomtens förutsättningar.

Ett husbygge är en stor affär, med oss på Varbergshus kan du känna dig trygg hela vägen.
Lars Persson, Divisionschef

Det är enkelt att bygga hus

Följ med under ett digitalt möte med hussäljare Josefine och se hur lätt det är att göra ändringar i planlösningen direkt i mötet.

Materialval

Hos oss kan du välja standardinredning eller göra en mängd olika inredningsval till ditt nybyggda hus. Alla köpare får en egen materialvalsrådgivare som hjälper till med tillvalen.