DESIGNA ETT EGET HUS

Vi ritar unika hus varje dag. Vissa gånger ändrar vi lite på en befintlig planlösning bland våra husmodeller, andra gånger börjar vi på tomma ark. Vi tar inte betalt för att rita om en planlösning eller rita ett hus unikt till dig.

Att bygga ett hus i lösvirke innebär att vi bygger ditt hus direkt på din tomt, bräda för bräda, huset kommer inte levererat från en fabrik. Lösvirkeshus har en mängd fördelar. En av dem är att du själv får vara med och bestämma utformningen på huset. Flexibiliteten i lösvirkeshus gör att vi kan anpassa det efter dina önskemål. Vill du inte rita huset själv hjälper våra husdesigners till. Välj ett av våra idéhus eller anpassa det efter dina behov. Hos oss kostar det ingenting extra att låsa upp en planlösning eller att rita ett unikt hus.

En annan fördel att bygga med oss är att du får mer insyn i arbetet och dessutom större valfrihet att välja material och ytskikt. 

Du behöver inte göra allt själv om du inte vill. Vi bygger med totalentreprenad och hos oss får du en personlig projektledare som ansvarar för byggnationen – till ett fast pris. Om du däremot vill bygga ditt hus själv kan du köpa det i olika färdigställandegrad eller som byggsats. 

Ändra en planritning utan extra kostnad

Att ändra en planritning är inget som behöver kosta något extra. Om du utgår från ett av våra idéhus kan du göra vilka ändringar du vill om det är genomförbart konstruktionsmässigt.

Varför lösvirkeshus?

Att bygga ett lösvirkeshus istället för ett modulhus tycker vi är självklart. När du bygger ett lösvirkeshus med oss på Varbergshus så får du vara med och bestämma från start. Att till exempel ändra planritning och fönstersättning hos oss är inget som behöver kosta något extra. Du får dessutom vara med och bestämma hur huset ska se ut, alltifrån planritning och kakel till fasadfärg. Med ett modulhus är det oftast inte möjligt att själv skapa och utforma huset helt efter egna önskemål vid byggnationen. Färger och olika tillval kan vara begränsade och det kan bli dyrt att göra vissa ändringar. 

För att underlätta för dig har vi gjort en checklista där du kan jämföra vad du får när du bygger ett lösvirkeshus och när du bygger ett modulhus. 

Våra idéhus

Våra husmodeller kallar vi idéhus då våra egna säljare ritat dem för att ge dig inspiration och hjälp på vägen. Det innebär att du kan utgå från ett idéhus och sedan göra de ändringar som är viktiga för dig. Att till exempel flytta innerväggar och fönster är inget som kostar något extra. 

Visualisering av laserat enplanshus i vinkel med modern stil
Modern 1,5 plans villa med grå detaljer och plåttak

EGENDESIGNAT HUS

Att bli din egen arkitekt är lättare än vad du tror. Samla dina bästa idéer och drömmar i en enkel skiss och ge den till oss. Tillsammans med dig ritar våra säljare upp ditt drömhus, ett hus som är skapat just för dig. Från idé till verklighet.  

Har du redan varit i kontakt med en arkitekt och fått ditt drömhus uppritat kan vi på Varbergshus hjälpa dig att bygga det. 

Sagt om lösvirke

"Det är dyrare med lösvirkeshus än med modulhus"
Nej, bara för att vi bygger med lösvirke betyder inte det att det behöver kostar mer.

 

"Jag behöver ha mer kunskap som kund för att bygga ett lösvirkeshus"

Vi har all expertis på Varbergshus. Under din resa till ett eget hus kommer en projektledare samordna allt under byggnationen. Du som kund kan luta dig tillbaka, göra dina materialval och låta oss göra resten.

 

"Jag som kund behöver ta fram offerter när jag bygger med lösvirkeshus"

Nej, att bygga med totalentreprenad hos Varbergshus betyder att vi skriver ett avtal med ett fast pris där både hus, entreprenader och försäkringar ingår.

 

"Lösvirkeshus innebär höga arkitektkostnader"

Nej, vi tar inte ut några arkitektkostnader för att rita eller göra om en befintlig planlösning.

 

"Varbergshus har bara färdiga husmodeller"

Vi har färdiga husmodeller till fasta priser. Alla våra planlösningar går att ändra på. Du kan även rita ett helt unikt hus med våra husdesigners, flexibiliteten i lösvirkeshus i trä är oändlig - allt är möjligt så länge det är konstruktionsmässigt lösbart!

Sälja mark ikon
Sälja mark
Vi söker ständigt nya tomter. Hör av dig till oss.
Katalog ikon
Beställ katalog
Bläddra i katalogerna digitalt eller beställ hem.
Nyhetsbrev ikon
Nyhetsbrev
Prenumerera och få information direkt i mailen.
Tomter ikon
Lediga tomter
Kolla in våra lediga och byggklara tomter.