Bygg en del själv

Utöver totalentreprenad erbjuder vi möjligheten att bygga delar av ditt hus själv. Vi kan leverera i olika färdigställandegrader beroende på vad du föredrar.

Är du händig och vill göra lite själv kan Invändig komplettering som eget arbete passa dig. Vill du hellre ansvara för entreprenörerna själv är det stomrest utvändigt klart du ska satsa på. Oavsett vad du väljer så får du ett hus med samma höga kvalité som om du hade byggt med totalentreprenad och självklart också möjlighet att göra inredningsval.

 

Växavilla

En växavilla är precis som det låter - en villa som kan växa ikapp med familjen. Här kan du välja alla våra 1,5 och 2-plansmodeller som utgångspunkt men även vissa av våra 1-planhus.

När det gäller 1,5-plan och 2-planhus får ett hus med förberedd övervåning. Då ingår trappa, lagda golvspånskivor samt att yttertak och delar av innerväggarna är isolerade. Övervåningen är avskild från nedervåningen med en klimatdörr. El, vatten och avlopp är också förberett till övervåningen.

 

När det gäller 1-planhus kan du välja en del av huset som du inte vill ha klart med en gång. Till exempel en del med sovrum som du kanske inte är i behov utav just nu.

Exteriör bild av ett rött kundanpassat Villa Ängaviken från Varbergshus
Exteriör bild av ett svart kundunikt fritidshus från Varbergshus

Stomrest och utvändigt klart

Ett stomrest utvändigt klart hus (STUK) erbjuder vi dig som vill hålla i de flesta entreprenaderna själv. Den enda entreprenaden som ingår ifrån Varbergshus är det snickeriarbete som krävs för att stomresa huset samt att göra det utvändigt klart. 

Invändig komplettering

Invändig komplettering som eget arbete innebär att du som kund gör det invändiga ytskiktet själv. Du spacklar, slipar och målar väggar, tak och listverk. Du lägger parkettgolv, sätter listverk, innersdörrkarmar och dörrblad. Varbergshus gör klart klädvård, bad & wc/dusch inklusive målning samt monterar köket.

Exteriör bild av ett laserat kundunikt Varbergshus

Byggsats

Vi levererar ett eget hus till dig som vill bygga själv. Ett hus i byggsats kan vi också leverera i de områden där vi inte erbjuder totalentreprenad. Läs mer om hur vår byggsatsförsäljning går till. 

Materialval

Hos oss kan du välja standardinredning eller göra en mängd olika inredningsval till ditt nybyggda hus. Alla köpare får en egen materialvalsrådgivare som hjälper till med tillvalen.