Husprocessen

När du signerat ett entreprenadkontrakt med oss börjar en ny spännande resa till ditt nya hus. Vi på Varbergshus är glada att vi ska få bygga ditt hus och förverkliga din husdröm. Nedan följer steg för steg i din husresa.

Allt börjar med din tomt. Oavsett om du har en egen tomt eller köper en tomt genom oss hjälper vi dig att bygga ditt drömhus. Tänk på att du ibland behöver göra en geoteknisk undersökning av tomten och fundera gärna redan nu på hur du vill ha uteplats, infart och förråd då det kan påverka hur huset ska placeras.  

På mötet med din hussäljare kikar ni på skisser och ritningar. Välj ett av våra idéhus och anpassa det tillsammans, eller ta med dina egna idéer och låt vår säljare rita upp huset. Vi placerar huset på bästa sätt efter dina önskemål och tar hänsyn till tomtens förutsättningar.

När ni kommit fram till husets utformning tar din säljare fram en offert. Offerten består av en leverans- och entreprenaddeklaration som beskriver vad som ingår i huset och vad det kostar.   

För att du ska få en uppfattning om totalkostnad hjälper säljaren dig med att ta fram en produktionskalkyl som du kan redovisa för din bank. Kalkylen innehåller kostnader för bland annat hus, tomt, lagfart, bygglovskostnader, anslutningsavgifter och bygglovskostnader.

Nu börjar en trygg och spännande resa mot ett eget hus och vi är glada att ha fått förtroendet att bygga det åt er.

När kontraktet är påskrivet tar er säljare fram alla handlingar och gör i ordning en bygglovsansökan. Inför det ska ni bland annat ha gjort era utvändiga val och bestämt hur huset ska placeras på tomten. Ett bygglovsbeslut tar normalt tio veckor, men kan variera beroende på handläggningstid hos kommunen.

Hos oss får du en personlig materialvalsrådgivare som hjälper dig genom hela materialvalsprocessen. Det är vi unika med! Vi ritar upp ditt kök i 3D så du får en känsla över hur alla val blir tillsammans. 

I vår materialvalsbroschyr kan du se våra standardval och ett axplock av de materialval du kan göra, men självklart får du välja helt själv från våra leverantörer.

När bygglovet är beviljat gör ni avrop och meddelar oss att ni vill börja bygga. Nu börjar kontraktstiden. När avropet är komplett får du träffa din personliga projektledare som är din kontaktperson under hela byggtiden. Projektledaren samordnar leveranser och är länken mellan dig och våra entreprenörer. 

Mellan avropet och byggstarten är det vår tid för projektering. Vi tar fram de konstruktionshandlingar och installationsritningar som behövs till det tekniska samrådet och beställer all inredning. 

När projekteringen är klar, bokar din kontrollansvarige in det tekniska samrådet som sker på kommunen. Vid samrådet utfärdas det startbesked som krävs för att byggnationen ska kunna starta. 

När du fått ditt startbesked startar markarbetet. Detta ingår oftast inte i vår entreprenad utan ordnas av dig som byggherre. Vi hjälper gärna till med att förmedla kontakten till någon av de schaktare som vi samarbetar med. 

När markarbetet är klart börjar byggnationen och huset växer sedan fram enligt satt tidplan. 

När huset är klart gör vi alltid två besiktningar, först en kontrollbesiktning och sedan en slutbesiktning. 

När entreprenaden är godkänd och er kontrollansvarige har skickat in den dokumentation som kommunen kräver får ni ett slutbesked som bekräftelse på att huset byggts enligt alla uppställda krav. Innan ni fått detta får huset inte tas i bruk. 

Nu är ditt nya hus klart och du kan flytta in! Tack för förtroendet att få bygga ert drömhem.  

Samarbete Nordea

Genom vårt samarbete med Nordea får du en trygg och smidig lösning för
finansieringen av ditt nya hus. Nordea erbjuder dig som Varbergshuskund
möjlighet till 5 år amorteringsfritt, personlig rådgivning, fördelaktig ränta på ditt
byggkreditiv och rabatt på listräntan.

Varför ett Varbergshus?

Fördelen med hus i lösvirke är att de går att anpassa efter dina önskemål och behov. Våra säljare är också husdesigners och hjälper dig att skapa ditt nya hem. 

 

 

Drönarfoto av området Mannaberg i Falkenberg

Hitta din drömtomt

Vill du bo lantligt eller med havet som granne? Vi har lediga tomter från Göteborg till norra Skåne.