Från kontrakt till färdigt hus

När du undertecknat ett entreprenadkontrakt med oss börjar en ny spännande period för dig och vi på Varbergshus är glada att ha fått förmånen att bygga ditt hus. Varbergshus säljare skickar in bygglovsansökan till kommunen. Ett beslut tar normalt max 10 veckor. Från beviljat bygglov till färdigt hus är det ca 56 veckor.

I VÄNTAN PÅ BYGGLOV

Under dessa veckor finns det en del att göra. Du behöver utse en markentreprenör om detta inte ingår i kontraktet. Det är bra att fundera på material och utrustning så du är lite förbered till ditt första kundmöte.

NU BÖRJAR DET ROLIGA!

Vid kontraktsskrivning bokar er säljare in ett möte med er och en av våra materialvalsrådgivare. I samband med detta möte övertar materialvalsrådgivaren den fortsatta kontakten med dig. Nu väljer du färg och form på ditt hus, både invändigt och utvändigt. Du väljer också badrumsinredning och du kommer att få sitta ner med materialvalsrådgivaren för att rita upp ditt kök i 3D.

EFTER GODKÄNT BYGGLOV

När bygglovet är godkänt skickar ni en kopia av detta samt en avropsblankett till Varbergshus. När era slutgiltiga val är gjorda och avropet är komplett bjuds ni in till möte med er projektledare som nu tar över kontakten med er och går igenom processen framåt. Vi upprättar även en preliminär tidplan så ni kan planera för inflyttning.

DAGS FÖR BYGGNATION!

Efter att markarbetet är klart startar sedan grundentreprenören sitt arbete. När grunden är klar påbörjas stomresningen och de först spikarna sätts i ditt nya drömhus! Cirka 4 månader senare flyttar ni in i ert nya fina Varbergshus!